Gravplassmyndigheten i Bergen

Kremasjon

Møllendal krematorium

Møllendalsveien 56B
5009 Bergen

Møllendal krematorium er et moderne krematorium som ble ombygget i 2010 og tilfredsstiller dagens krav til miljøutslipp. Her foretas rundt 2400 kremasjoner i året, for Bergen og omegnskommuner.

Ved innvilget askespredning, eller i tilfeller hvor urnen skal gravlegges i utlandet, kan ansvarlig for gravferden få urnen utlevert fra krematoriet. Kontakt Gravplassmyndigheten i Bergen for mer informasjon om fremgangsmåte.
Urnen kan hentes av ansvarlig for gravferden eller av gravferdsbyrået som har meldt kremasjonen. Hvis urnen skal tas med til utlandet for gravlegging, pakkes urnen med tolldeklarasjon på engelsk. Det signeres på et utleveringsskjema.

Hvis andre skal hente ut urnen på ansvarliges vegne, må vedkommende fremlegge skriftlig fullmakt fra ansvarlig for gravferden.
Urnen må være hentet ut for askespredning eller gravlegging i utlandet innen 6 måneder etter dødsfallet.

 

Vår standardurne Xenon er produsert av Arboform, som er vesentlig cellulose og lignin (tresaft). Denne urnen benyttes til urner som skal gravlegges og i de tilfellene det er innvilget askespredning. Skal asken spres, limes lokket veldig forsiktig, slik at det er enkelt å åpne. Asken ligger i en egen nedbrytbar pose inne i urnen.

100% biologisk nedbrytbar og komposterbar, framstilt av fornybare råstoffer.

  • Volum: Ca 5 l
  • Høyde utvendig: 275 mm
  • Vekt: 0,5 kg
  • Bredde utvendig: 185 mm
 

Maksimal størrelse og vekt på kister til kremasjon ved Møllendal krematorium:

Høyde:   60 cm
Lengde:  220 cm
Bredde:   100 cm
Vekt:       300kg

Her kan du lese om Standardiseringutvalget for kister og urner (SKU) og godkjenningsordningen.